Blog

Aimpoint – precizni u milimetar

aimpoint vector logo

Aimpoint je osnovan u Švedskoj prije više od 45 godina. Tijekom svih ovih godina usko su surađivali s iskusnim lovcima i strijelcima, kao i profesionalnim korisnicima diljem svijeta kako bi poboljšali tehnologiju crvenih točaka.

Njihova želja

Želja njim je da Aimpoint bude brend koji ljudima pada na pamet kada razmišljaju o nišanima s crvenim točkama. Vole izazove, a s više od četiri desetljeća isporuke najkvalitetnijih i inovativnih proizvoda na tržištu – to nije utopija.

Početci Aimpointa

Sve je počelo 1974. godine, kada je švedski sportski strijelac i lovac pokušao poboljšati svoje performanse u gađanju pokretnih meta.

Uz financijsku pomoć poduzetnika Gunnara Sandberga počeo je razvijati elektronički nišan s crvenim točkama, a 1975. osnovan je Aimpoint AB.

Originalni Aimpoint® nišan dizajniran je za lovce i sportske strijelce. Početkom 90-ih, službenici za provedbu zakona i vojska počeli su shvaćati kako tehnologija crvene točke može poboljšati brzinu i preciznost u njihovom području djelovanja.

1997.potpisali su prvi ugovor s američkom vojskom za isporuku 100.000 nišana Aimpoint CompM. Također poznati kao M68CCO, ovi se nišani kontinuirano poboljšavaju i od tada je američkoj vojsci i američkom zrakoplovstvu isporučeno više od milijun jedinica. Danas su Aimpoint® nišani u službi većine zemalja NATO-a i brojnih policijskih agencija i specijalnih timova diljem svijeta.

Preciznost bez greške

Cilj njim je pružiti svijetu najbrže, najlakše i najpreciznije moguće iskustvo ciljanja.

Svakim danom nastoje rekreativnim i profesionalnim korisnicima pružiti najbolji prizor na svijetu.  Njihove crvene točke su tehnički superiorne i jednostavne za rukovanje. Rade u svim uvjetima i pružaju najbrže i najlakše ciljanje sa svim vrstama vatrenog oružja.

Tijekom više od 45 godina bliske suradnje s iskusnim lovcima i strijelcima, kao i profesionalnim korisnicima diljem svijeta, elektronički nišan s crvenim točkama Aimpoint revolucionirao je tehnike gađanja pokretnih meta srednjeg i kratkog dometa i postao izbor broj jedan za pouzdanost, izdržljivost i performanse.

Milijuni lovaca, ljubitelja sportskog streljaštva, policije i vojnog osoblja koriste Aimpoint® optike i  red dot nišane.

 

Aimpoint ponudu pogledajte ovdje.                                         Prati nas na Facebook-u: @armeriasolin