Blog

Browning

Browning Logo

Od 1897. godine, godine kada je napravljen prvi Browning, pa do danas, su stvorili i proizvodili milijune, pa čak i desetke milijuna sačmarica i pušaka za lov ili gađanje meta. Svojim uspjehom postali su član Herstal grupe koja je pod jedan krov ujedinila FN Herstal, Browning i Winchester

Browning u nastajanju

John Moses Browning rođen je 23. siječnja 1855. u Ogdenu. Kao dječak provodio je vrijeme u očevoj radionici i znao je naziv svakog dijela pištolja prije nego što je mogao pročitati. u dobi Sa samo 23 godine, mladi John Moses podnio je svoj prvi patent, za “JM Browning Single Shot Rifle”. Ovaj izum pojednostavio je udarni mehanizam, čineći ga izdržljivijim i pouzdanijim.

S manje od tisuću dolara u banci i bez iskustva u radu sa alatnim strojevima, mladi J.M.B pretvorio je skromnu trgovinu u malu radionicu za izradu oružja sa sedam zaposlenika.

Naime njihov uspjeh uopće nije rezultat slučajnosti. Kao i svi američki pioniri tog vremena, sreću je okrenuo u svoju korist samo golemom količinom napornog rada. Njegova radna etika, snaga karaktera i postojanost njegovih principa bili su neuobičajeni.

Izuzetna strast

Ciljani strijelci, lovci i kolekcionari mogu u ovim fascinantnim predmetima pronaći užitak koji se beskrajno obnavlja. Među markama oružja, baš kao i kod satova ili automobila, ima i onih čija je povijest dio ugleda cijele industrije.

 

Browning ponudu pogledajte ovdje.                                         Prati nas na Facebook-u: @armeriasolin