Blog

Pegoraro

pegoraro cp blog

Pegoraro  čine profesionalnost i kompetentnost osoblja, uz svestranost proizvodnih procesa što njim omogućuje da se uvijek razvijaju. Također su uvijek su u potrazi za novim materijalima za poboljšanje kvalitete i performansi patrona.

Njihova povijest

Veliki ljubitelj lova i streljaštva, Cesare Pegoraro je 1970. odlučio da je došlo vrijeme da ono što mu je hobi pretvori u posao. Prihvativši ponudu prijatelja, vlasnika male oružarnice u centru Dola, da mu da poslovanje. Mala oružarnica je od samog početka postala referentna točka za većinu domaćih lovaca i strijelaca koji su htjeli imati kvalitetniju municiju od dotadašnjeg na tržištu. Logična posljedica bila je odluka da proizvedu vlastitu liniju patrona koje bi bolje zadovoljile potrebe njihovih kupaca.

Godine 1974., nakon kontinuiranog povećanja potražnje i sve veće cijene proizvedenih patrona, oružarnica i postrojenje za punjenje preselili su se u veće prostore gdje su dodani drugi novi strojevi. To je značajno povećalo proizvodni kapacitet i omogućilo njim je da prošire prodaju i na nacionalnoj razini.  1985. godine morali premjestiti djelatnost na mjesto gdje je i danas sjedište Pegoraro-a.

Godine 1989. u tvrtku se pridružio Cesareov sin Luigi, a 1993. dovršena je generacijska tranzicija transformacijom iz samostalnog vlasnika u tvrtku. Sljedećih godina reputacija PEGORARO patrona kao referentne točke u pogledu kvalitete i performansi učvršćena je u cijeloj zemlji.

2000. godine su dogodio veliki skok u kvaliteti kada je, zahvaljujući odluci o sudjelovanju na međunarodnom sajmu IWA u Nürnbergu, započela ekspanzija prodaje u inozemstvu.

Kvaliteta tradicije

Sve njihove patrone proizvedene su odabirom najboljih proizvoda dostupnih na tržištu i podvrgnute su strogoj kontroli kvalitete na ispitnom stolu u skladu s međunarodnim CIP propisima. Inovacija je njihov cilj broj jedan, ali nisu zaboravili tradiciju te su s ponosom jedna od rijetkih tvrtki koja nastavlja proizvoditi patrone s tradicionalnim okruglim zatvaračem s disketom, koje su sada svi napustili zbog teškoća punjenja i cijene. To je njihov izbor i tehničko uvjerenje jer su uvjereni i da pri korištenju streljiva u ekstremnim uvjetima, ovaj sustav za zatvaranje s crimpingom je ono što jamči najbolju izvedbu.

 

Pegoraro ponudu pogledajte ovdje.                                            Prati nas na Facebook-u: @armeriasolin